Bouwverlof – afvoeren

Nu was het eindelijk aan ons om de handen uit de mouwen te steken!  Afvoeren, sanitaire leidingen, ventilatie en elektriciteit stonden op onze to do list.

We zijn gestart met de afvoeren, wat ook het meest logische is omdat je best niet al teveel omwegen maakt en ook altijd rekening moet houden met een afloop van 1 à 2 cm per lopende meter.  Aangezien er op de 1e verdieping 10 cm floormix voorzien is als isolatie en je toch minimaal met buizen van 50mm werkt voor de afvoeren, kan je dus maximaal een 5-tal meter overbruggen om je afvoeren proper weg te werken.  Toch wel wat gepuzzel met de hulpstukken maar gelukkig kregen we Dyka PP afvoerleidingen geleverd, deze moet/mag je niet verlijmen en kan je relatief vlot met bijgeleverde glijmiddel aan elkaar koppelen.

De welfsels op het gelijkvloers moesten uiteraard ook nog voorzien worden van een aantal doorvoeren naar de kelder.  Dit was een serieuze job, al een geluk konden we hiervoor beroep doen op onze vriend Bart, die uit de losse pols zomaar eventjes een 10-tal gaten van 130mm geboord heeft!  Merci Bart!!!


Bouwverlof – afvoeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s